Και δεν παμε Λοφου, λεω εγω?

Ο χρόνος  είναι πολύτιμος λένε. Και οι πλειστοι δεν ξέρουμε  πως να τον ξοδεψουμε. Τα χρόνια  περνάνε, εμείς  γερναμε και τα όνειρα  στασιμα…  ‘Και δεν πάμε  μια εκδρομή’ σκέφτομαι  δυνατά και τηλεφωνω στα ξαδέρφια  μου να τους πω τις σκέψεις  μου. ‘Φύγαμε!’, μου λένε….

Αρχικά κατευθυνομαστε στην όμορφη Λεμεσό για μια βολτα στη παλια πολη κι λίγο αργότερα φτάνουμε στην υπέροχη,γραφική Λόφου! Ένα χωριουδάκι με 50 κατοίκους, παραδοσιακό με όμορφα  αναπαλαιωμενα σπίτια, το καθένα με το ιδιαίτερο του χαρακτήρα.

Τι να πρωτοπώ; Για το πλακοστρωτο δρόμο, ο οποίος προσδίδει μια μοναδική εμφάνιση στο κέντρο του χωριού? Η μήπως για τη ζέστη φιλοξενία του Κ. Ξένιου στο αρχοντικό του,με τις πλούσιες επιλογές που μας πρόσφερε όταν επιλέξαμε να μείνουμε για τη νύχτα στο “Xenios Cottages“? Η την απίστευτη ηρεμία και ησυχία που μπορείς να βρεις ανάμεσα στη φύση και τα λουλούδια του βουνού?

Πραγματικά αξίζει κάνεις να χαθεί στο χρόνο εδώ πέρα… να δει την ομορφιά στα μικρά; σε ένα καφέ παράθυρο,σε μια μπλε πόρτα, στα χρυσά φύλλα που έχουν πέσει στη γη, στις φλόγες που καίνε στο τζάκι και μας ζεσταίνουν τη ψυχή.

Η ταξιδιάρα μου ψυχή που με παίρνει παντού και το ανήσυχο μου πνεύμα που δεν επαναπαύεται με κάνουν να νιώθω τοσο ευγνώμων για αυτή τη σύντομη περιπετεια που γεμίζει τις μπαταρίες μας … Γιατι τελικα η ζωή είναι για να τη ζεις, να εξερευνάς και να κινείσαι συνεχώς! Να ακούς το ένστικτο σου και να το ακόλουθας, όπου κι αν σε παίρνει!

Φιλιά στα μούτρα,

Μαριάννα

20161120_122052_richtonehdr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s