Disconnect to connect #lovein2020

Εν έτει 2020, το κινητό μας, τα social media, η τεχνολογία γενικότερα και πολλοί άλλοι πειρασμοί θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις μας ίσως περισσότερο από ποτέ. Μοιραζόμαστε λοιπόν μαζί σας τους πιο κάτω απλούς τρόπους που μπορείς να συνδεθείς με τον άνθρωπο σου όπως ακριβώς τους έγραψε η Ανδριάνα Χάρη στο άρθρο της στη γνωστή ιστοσελίδα pillowfights.gr.


Πάντα θα υπάρχουν προκλήσεις στις σχέσεις που δημιουργείς με φίλους, οικογένεια και γνωστούς. Σκέψου πόσο μάλλον ισχύει αυτό σε μια μακροχρόνια σχέση που έχεις. Λίγο η ρουτίνα, λίγο τα καμώματα του ανθρώπου σου, λίγο η δικιά σου τρέλα προκαλούν τη σχέση και την αλατοπιπερώνουν περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται για να ξυπνήσεις λιγάκι. Εδώ είναι που έρχεται ο ρόλος της πραγματικής σύνδεσης κι η προσπάθεια να βρίσκεις τρόπους να συνδέεσαι με τη σχέση σου συνεχώς. Μικρές οι συμβουλές, μα αν είναι από καρδιάς, κάνουν θαύματα.

Song to listen while you read this.

1. Τρυφερότητα

Λέει ο Χρονής Μίσσιος πως επανάσταση σήμερα είναι η διατήρηση της τρυφερότητας. Κι εδώ που τα λέμε μέσα στην καθημερινότητα ξεχνάς καμιά φορά πόσο σημαντικό είναι να διατηρείς τις αγκαλιές, τα χάδια, το άγγιγμα με τον άνθρωπό σου. Οπότε να, το πρώτο κόλπο: τρυφερότητα! Μη βιαστείς τόσο πολύ να βγεις από το κρεβάτι το πρωινό της Κυριακής, δώσε μια αγκαλιά στον άνθρωπό σου και άσε τον να σε κλειδώσει στη δική του. Δώσε ένα γλυκό φιλί γεμάτο νόημα κι άσε τα υπόλοιπα πάνω του. Θα έχει σίγουρα ένα χαζό γέλιο όλη μέρα και θα περιμένει πώς και πώς να το επαναλάβετε.

2. Σε ξέρω, με ξέρεις;

Η μακροπρόθεσμη σου σχέση λογικά θα πρέπει να σε ξέρει πολύ καλά μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα. Το δεύτερο κόλπο είναι η γνώση του έτερν σου ήμισυ. Τέσταρε τις γνώσεις αυτές μ’ ένα ποτήρι κρασί, ξάπλα στον καναπέ με τα πόδια σου πάνω στα δικά του και κράτα ένα σημειωματάριο. Εκεί σημείωσε τα πάντα· το αγαπημένο σας φαγητό, χρώμα, τις αλλεργίες σας, εκείνη τη λεπτομέρεια που έχει στο σώμα κι αγαπάς πολύ κι ούτω καθ’ εξής. Είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι ενός ζευγαριού που ξέρω και βλέπω ότι όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο περισσότερο ερωτεύονται.

3. Πρωινό

Το πρωινό λένε είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Κι εδώ βρίσκεται κρυμμένο το τρίτο κόλπο που μπορεί να είναι και διπλό. Γιατί από τη μια μπορείς να δοκιμάσεις να ξυπνήσεις αύριο και να ετοιμάσεις κάτι για τον άνθρωπό σου ή έστω να πιείτε έναν απλό καφέ παρέα πριν να βγείτε από τη πόρτα και σας καταβροχθίσει η δουλειά κι οι υποχρεώσεις. Κι από την άλλη μπορείτε να υποσχεθείτε ο ένας στον άλλο πως μια φορά την ημέρα θα περνάτε χρόνο μαζί στην κουζίνα, να μαγειρεύετε παρέα, να μιλάτε για τη μέρα σας και να κάνετε χαζούς χορούς ο ένας στον άλλο με την αγαπημένη σας μουσική. Έρευνα έχει δείξει πως τα ζευγάρια που μαγειρεύουν μαζί, μένουν μαζί, οπότε δε θα χάσετε τίποτα.

4. Από κοινού

Και πάμε στο τέταρτο κόλπο. Κάνε κάτι κάθε μέρα μαζί με το άτομο σου. Σας αρέσει η φωτογραφία; Εμπρός φωτογραφίστε ο ένας τον άλλο, πηγαίνετε μια εκδρομή μαζί για να βγάλετε ένα θέμα, ανοίξτε υπολογιστή και μάθετε ένα καινούριο πρόγραμμα φωτογραφίας. Ασκηθείτε μαζί, πηγαίνετε για τρέξιμο, για κολύμπι, για ποδήλατο. Τι πιο όμορφο υπάρχει από το να δίνεις κάθε μέρα ραντεβού με τον άνθρωπό σου για ένα περπάτημα στη φύση. Αναζωογονείς πνεύμα, σχέση και μυαλό. Σας αρέσει η τέχνη; Πάρτε μολύβι και χαρτί κι από μια γωνιά στο γραφείο. Εδώ υπάρχει και η λεγόμενη τέχνη της σιωπής, την οποία ξέρουν άτομα κυρίως καλλιτεχνικής φύσης τα οποία βρίσκουν την έμπνευσή τους και δημιουργούν όταν είναι ησυχία. Σας έχει τύχει ποτέ να κάθεστε σε ένα δωμάτιο επί ώρες μ’ ένα δικό σας άτομο και να κάνετε τη τέχνη σας αθόρυβα και χωρίς να ανταλλάξετε κουβέντα; Τρελό; Ίσως. Αλλά για κάποιους είναι ακριβώς ό, τι χρειάζονται.

Βλέπεις οι τρόποι που μπορείς να συνδεθείς με τον άνθρωπο σου κρύβονται στο να ξέρεις ποιον έχεις απέναντί σου και να μαθαίνεις κάτι μαζί του καθημερινά. Κι ένα μπόνους τιπ, έτσι από καρδιάς. Να θυμάσαι γιατί τον επέλεξες και συνεχίζεις να τον επιλέγεις καθημερινά.

Συντάκτης: Ανδριάνα Χάρη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Source: pillowfights.gr / Find the article at https://www.pillowfights.gr/wild-flower-child/4-tropoi-na-deikseis-ston-antrwpo-sou-poso-ton-theleis/

Bonus advice από εμάς, εξού και ο τίτλος disconnect to connect, αφήστε για λίγο στην άκρη τα κινητά και τις οθόνες του υπολογιστή. Η πραγματική σύνδεση γίνεται η ώρα 3πμ, όταν τα μαλλιά σου είναι χάλια και η ανάσα σας δεν έχει και τη πιο τέλεια μυρωδιά. Όταν μοιράζεσαι όνειρα, επιθυμίες κι όταν νιώθεις άνετα να είσαι ο εαυτός σου μακριά από σημερινά πρότυπα. Κλείστο κινητό τώρα και τρέξε να τον βρεις. Θα με θυμηθείς. x

#aimerlavieco

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star