οι ανθρωποι ειναι πιο ομορφοι το καλοκαιρι

Θα γνωρίσεις πολλούς στη ζωή σου. Θα δεις μεγάλους και μικρούς, τόσο σε μπόι, όσο σε πνεύμα και σε χαρακτήρα. Θα έχεις πολλές ευκαιρίες να τους μετρήσεις. Μα αν τύχει να τους γνωρίσεις πιο καλά το καλοκαίρι τους αγαπάς λίγο πιο πολύ.


Αν προσέξεις τους ανθρώπους γύρω σου αλλάζουν με την εποχή – αλλά το καλοκαίρι θα δεις τον πιο αυθεντικό τους εαυτό που θα τους κάνει συνάμα ομορφότερους στα μάτια σου. Θα είναι πιο ερωτεύσιμοι γιατί θα είναι πιο αληθινοί…
Θα δεις να γίνονται ξέγνοιαστοι, να τρέχουν να προλάβουν ηλιοβασιλέματα και δυνατά κύματα. Θα βουτάνε να πιάσουνε τα κύματα και θα χαίρονται σαν μικρά παιδιά.


Θα περπατάνε για ώρες στην άμμο και θα ακούνε μουσική που θα τους ταξιδεύει ακόμα πιο πέρα. Θα αφήνονται στη μαγεία της θάλασσας και θα χαζεύουν κάθε κύμα, κάθε βότσαλο στην ακτή. Θα παρασύρονται από όλα αυτά τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας που θα σμίγουν και θα ονειρεύονται μια πιο ανέμελη ζωή. Θα ορκίζονται αιώνια πίστη στη φύση και θα γίνονται εξερευνητές και υπερασπιστές του περιβάλλοντος, απομακρύνοντας κάθε σκουπίδι από εκεί που δεν ταιριάζει. Θα μαζεύουν κοχύλια με μανία, λες και είναι ανεκτίμητοι θησαυροί.

Θα τρώνε κάθε φορά παγωτό μηχανής γιατί καλοκαίρι χωρίς αυτό δεν νοείται.
Θα δεις ανθρώπους να περπατάνε σε μια παραλία αγκαζέ – ή να κάθονται ατελείωτες ώρες μέσα στο νερό και να μιλάνε για τα πάντα, για τα όνειρα τους, τα σχέδια τους, τις επιθυμίες τους, τα θέλω τους. Θα βγάζουν φωτογραφίες με μεγάλα χαμόγελα και πραγματική ευτυχία – αυτό θα το δεις στα μάτια τους. Θα κάνουν βουτιές στα βαθιά, θα κολυμπάνε με τον σκύλο τους και θα μιλάνε σε ψάρια λες και τους καταλαβαίνουν. Δεν θα τους ενδιαφέρει αν οι άλλοι τους πουν τρελούς, εκείνοι ξέρουν ποιοι είναι, τι κάνουν και τι χρειάζονται.

Θα δεις ανθρώπους να γελάνε, με τη ψυχή τους, να οδηγούν σε δρόμους που δεν ξαναπήγαν, να χάνονται και να μη τους νοιάζει – γιατί ναι μια ζωή την έχουμε αλλά ας τη ζήσουμε καλά και όμορφα, με πολλές πολλές περιπέτειες.

Θα δεις ανθρώπους να έχουν περισσότερο χρόνο, θα μιλάς περισσότερο, θα ακούς περισσότερο. Θα ακούνε την ιστορία σου και εσύ τις δικές τους. Δεν θα φτάνει μια μέρα μαζί τους, θα θέλεις πάντα ακόμα μια,

Ένα σου λέω: είναι πιο όμορφοι οι άνθρωποι το καλοκαίρι. Φρόντισε λοιπόν να πας για παγωτό και βουτιές μαζί τους σύντομα γιατί τελειώνει το καλοκαιράκι όπου να’σαι.

ΧΟΧ

~ aimerlavie.co

2 replies to “οι ανθρωποι ειναι πιο ομορφοι το καλοκαιρι

Leave a comment

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star